Міжнародна наукова конференція і літня школа у Дортмунді. 2016 року-реальні перспективи для студенів ТНЕУ отримати Європейський Диплом

З 24.06 по 01.07 2016 проходила щорічна Міжнародна наукова конференція (24-25.06) і Літня школа (27.06-01.07) у Дортмунді, Німеччина, які щорічно  організовуються Дортмундським університетом прикладних наук. В цих заходах  взяли участь викладачі і студенти ТНЕУ, Києва та Запоріжжя у рамках угод про співробітництво і пілотного проекту, а також інших університетів Європи, Америки, Азії та Африки, всього більше як 120 учасників.

Проф. Анатолій Саченко був членом програмного комітету, модератором сесії Project Management Quality and Standards Issues у рамках  Workshop on General  Project Management і презентував доповідь. Аспірант Юрій Іванишак презентував доповідь на конференції і був учасником Workshop on Project Management Sustainability. Студент-магістр Сергій Гуцал  презентував доповідь на конференції і був учасником, разом зі  студентом-магістром Оксаною Дунець, Workshop on Project Management Sustainability. Їм всім трьом перезараховані 3 ECTS кредити для навчання в European Master in Project Management(EMPM). Крім того, проведено консультації з спів керівниками магістерських робіт Сергія Гуцала  – Wolfgang Tysiak та Оксани Дунець – Prof. Carsten Wolff, а також кандидатської дисертації Юрія  Іванишака – Prof. Carsten Wolff.

Проф. Саченко і студент-магістр Сергій Гуцал  обговорили з керівництвом  EMPM деталі отримання подвійного диплому студентами ТНЕУ як учасниками   пілотного проекту. Практично всі студенти, які навчаються в даний час на магістерській програмі з Управління Проектами (Project Management) і добре володіють англійською мовою, мають шанси отримати, наряду з українським дипломом, ще Європейський Диплом із Дортмунда. Так як навчальні плани і робочі програми учасників пілотного проекту є ідентичними, процедура отримання Європейського Диплому спрощується. Студент-кандидат протягом двох перших семестрів успішно(на відмінно і добре)  здає всі кредити в ТНЕУ, надсилає необхідні документи до EMPM у Дортмунді, проходить пре дипломну практику у Дортмунді (як мінімум три місяці) та уточнює тему дипломного проекту з німецьким спів керівником, захищає той самий  диплом англійською мовою спочатку в ТНЕУ(отримуючи українську ступінь магістра), а потім у Дортмунді (отримуючи німецьку- європейську ступінь магістра).

Необхідно підкреслити, що таку ж можливість отримати Європейський Диплом із Дортмунда матимуть абітурієнти, що поступають зараз на Магістерську Програму Управління Проектами (Project Management) ТНЕУ (бажано англомовну).

Залишити відповідь