4th ІЕЕЕ симпозіум IDAACS-SWS-2018 у Львові

З 20 по 21 вересня 2018 року в м. Львів, Україна, на базі національного університету «Львівська політехніка» (НУЛП) відбувся міжнародний симпозіум «4th  IEEE International Symposium on Wireless Systems within the IEEE International Conferences on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems» IDAACS-SWS-2018. Організаторами IDAACS-SWS-2018 виступили науковці НУЛП: кафедра телекомунікацій інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки та інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, Офенбурзький університет прикладних наук, Німеччина, а також, НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем Тернопільського національного економічного університету та Інституту кібернетики ім. В. М. Глушкова НАН України.

20 вересня зранку було офіційно відкрито симпозіум проректором з наукової роботи НУЛП Наталією Чухрай та головою IDAACS Анатолієм Саченком. На першій пленарній сесії виступив запрошений доповідач (Keynote) Axel Sikora з Німеччини на тему: «How LPWA and NB-IoT change the wireless world?». В цей же день проведено дві усних сесії з напрямку «Wireless Radio Technologies», сесія «Advanced IoT Applications and Services» та постерна сесія. Завершився день пішохідною екскурсією старовинним центром Львова та урочистою вечерею в надзвичайно привабливій пивній ресторації «Правда».

21 вересня на другій пленарній сесії виступив запрошений доповідач (Keynote) Rainer Leupers на тему «Enabling Future Wireless Platforms with Heterogeneous Multicore SoC´s». Потім було проведено дві усних сесій «Wireless Network Architectures» та «Advanced IoT Applications and Services». Відмітимо, що перша сесія проводилася віддалено з авторами із Китаю і викликала жвавий інтерес.

На завершення симпузіуму було проведено круглий стіл (співголови Uwe Grossman, Анатолій Саченко, Axel Sikora), де учасники обмінялися думками відносно змісту та організації симпозіуму. Співголови проінформували, що збірник праць буде подано до IEEE Xplore і згодом індексовано в Scopus. Крім того, відібрані праці буде послано для індексування у Web of Science. Повідомлено, що місце проведення наступного симпозіуму через два роки буде у Німеччині, а через чотири роки – заплановано повернутися в Україну. Наприкінці круглого столу Віктор Кремінь, представник спонсора – компанії CYPRES нагородив цінними подарунками три найкращі роботи: 1 місце – Taras Maksymyuk, Juraj Gazda, Oleh Yaremko, Denys Nevinskiy за статтю “Deep Learning Based Massive MIMO Beamforming for 5G Mobile Network”, 2 місце – Mykhaylo Palamar, Volodymyr Kruglov, Andrii Chaikovskyi за статтю “Modeling Digital Radio System Secure Connection with Changing the Operating Frequency”, 3 місце  – Artem Tulenkov, Anzhelika Parkhomenko, Aleksandr Sokolyanskii, Aleksandr Stepanenko, Yaroslav Zalyubovskiy за статтю “The Features of Wireless Technologies Application for Smart House Systems”.

Крім того, в рамках симпозіуму було проведено Workshop “Managing the Digital Transformation”, за участю науковців та студентів Дортмундського університету прикладних наук, НУЛП та ТНЕУ.

В цілому, на розгляд до Technical Programme Committee (TPC) було подано 71 роботу авторів з 12 країн. Від ТНЕУ презентували свої роботи професори Анатолій Саченко та Володимир Кочан, доценти Павло Биковий та Василь Яцків, к.т.н. Олександр Осолінський. В результаті рецензування прийнято і надруковано 51 роботу у збірнику праць конференції.

У складі оргкомітету із ТНЕУ працювали Павло Биковий, Олександр Осолінський, Тарас Лендюк, а також студент-магістр Ольга Кухта.