Воркшоп «Управління цифровими перетвореннями» у Львові

22 вересня 2018 року у рамках міжнародного симпозіуму «Wireless Systems within the IEEE International Conferences on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems» (IDAACS-SWS 2018) у Львові, на базі національного університету «Львівська політехніка», пройшов воркшоп «Управління цифровими перетвореннями». Учасниками цього заходу були студенти бакалаврської програми з комп’ютерних наук і магістерської програми з управління проектами двох українських університетів: Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) та Національного університету «Львівська політехніка» (НУЛП), а також магістранти з управління проектами Дортмундського університету прикладних наук (Dortmund University of Applied Sciences), Німеччина.

Протягом дня українські та німецькі студенти активно працювали у групах, аналізували і розбирали ситуації, створювали проекти і презентації щодо цифрової трансформації різних сфер діяльності та спілкувались із науковцями ТНЕУ, НУЛП та Дортмундського університету.

Експерт воркшопу, професор Дортмундського університету прикладних наук, Карстен Вольф спілкувався з учасниками за допомогою Skype.

Головні думки воркшопу: цифрова трансформація в даний час є однією з головних проблем суспільства; окрім технічних, економічних та соціально-економічних завдань, цифрова трансформація також вимагає нових форм управління, проектного підходу; є необхідність створення спільноти, навчально-інформаційного кластеру університетів та компаній, які забезпечать необхідні компетенції для цифрових перетворень суспільства.

По закінченні воркшопу усі учасники отримали сертифікати та прогулялися вечірнім містом Лева.