Участь у Consortium Workshop “Managing Projects, Innovations and the Digital Transformation”

Проф.  Анатолій Саченко з 4.12.18 по 8.12.18 прийняв участь у Consortium Workshop “Managing Projects, Innovations and the Digital Transformation”, де були представлені університети консорціуму: Університет прикладних наук та мистецтв Дортмунда, Католицький університет Лювена, Бельгія, Норвезький університет науки і техніки, Трондхейм, Норвегія, Університет Утрехта, Нідерланди, Технічний університет Каунаса, Литва, Назарбаєв університет в Астані і три університети  з України: Київський національний університет будівництва та архітектури, Тернопільський національний економічний університет та Запорізький національний технічний університет.

Воркшоп було проведено з елементами ділової гри, зокрема, всі учасники були розділені на чотири групи (столи) згідно розбиття на сфери тематики воркшопу на чотири складові: основні поняття і дефініції, цілі і концепція, наукова складова, імплементація. Модератори кожного столу на основі «мозкового штурму» збирали думки кожного учасника по тематиці столу, причому учасники переходили між столами, тобто було обговорено тематику кожного столу. Наприкінці модератори презентували результати обговорення кожної тематики і було вироблено загальні рекомендації воркшопу. Прийнято рішення про щорічне проведення даного воркшопу.

Крім того, учасники обговорили плани наступних конференцій і воркшопів консорціуму, зокрема, міжнародну конференцію з проектного менеджменту у лютому 2019 року у Більбао, Іспанія, міжнародну конференцію з проектного менеджменту в травні 2019, Київ, міжнародну наукову конференція і літню школу у Дортмунді, червень-липень 2019, та IEEE International Conference on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems: Technology and Applications (IDAACS’2019) зі стрімом з проектного менеджменту 18-21 вересня 2019 року у Метці, Франція.

Проф. Саченко провів робочі зустрічі з професорами: Carsten Wolff з Дортмунда, Peter Arras з Лювена, Patrick Duparcq з Астани, Bassam Hussein з Трондхейму, Bewerly Pasian з Утрехту, Ruta Ciutiene з Каунаса. Відбулась спільна робоча зустріч  Анатолія Саченка і Carsten Wolff зі студентом-магістром Максимом Ковальчуком, який зараз по обміну навчається в Дортмунді і завершує магістерську роботу під спільним керівництвом обох професорів.

В рамках цікавої соціальної програми учасники відвідали масовий різдвяний маркет в центрі Дортмунда з вражаючою новорічною ялинкою висотою 45 метрів-рекордсменом світу.