Візит в Національну школу інженерів в Мец (ENIM), Лотаринзький університет, м. Мец, Франція

З 25 лютого по 1 березня 2019 року відбувся візит завідувача кафедри інформаційно- обчислювальних систем і управління, співголови конференції IDAACS’2019, професора, д.т.н. Саченка Анатолія Олексійовича та доцента цієї ж кафедри, к.т.н. Бикового Павла Євгеновича у Лотаринзький університет, Національна школа інженерів в Мец (ENIM), (м.Мец, Франція) з метою підготовки до проведення 10-ї Міжнародної конференції IEEE з питань інтелектуальних систем збору даних і сучасних обчислювальних системи: розробки і застосування  (IDAACS’2019, www.idaacs.net/2019),  яка відбудеться 18-21 вересня 2019 року в ENIM, м.Мец, Франція.

26 лютого, в перший день візиту, відбулась робоча зустріч з директором відділу міжнародних відносин Національної школи інженерів ENIM, Лотаринзький університет (м.Мец, Франція), співголови конференції IDAACS’2019 з французької сторони, проф. Кондо Аджаллахом.  Під час зустрічі проф. Кондо Аджаллах представив працівників свого відділу: Керолайн Каппелла, Юстін Россі.

Були обговорені та оглянуті місця для проведення секційних та пленарних засідань, портерних сесій, перерв на каву та обідів.

         

Також відбулась робоча зустріч з викладачем Національної школи інженерів м. Мец Александре Сава, котрий поінформував про досвід проведення міжнародних конференцій в ENIM, досвід співпраці з компаніями для проведення конференційних перерв на каву, обідів та святкової вечері. Під час зустрічі було створено план розміщення секційних, пленарних та портерних секцій, перерв на каву.

27.02.2019 відбулась робоча зустріч проф. Саченка А.О., доц. Бикового П.Є. з проф. Кондо Аджаллах та працівниками відділу міжнародних відносин Національної школи інженерів ENIM: Керолайн Каппелла, Марі-Лоу Юнг та Юстін Россі. Під час зустрічі були обговорені питання про механізми підготовки та видачі запрошень зі сторони ENIM, можливість проживання організаторів з України в гуртожитках ENIM, місця та компанії для проведення екскурсії по місту, місця для проведення виїзної екскурсії.

Відбулась зустріч зі студентами, котрі навчаються по обміну в ENIM.

                          

Відбулась робоча зустріч під час обіду з директором Лабораторії концепцій, оптимізації та моделювання систем (LCOMS), проф. Імед Касемом. Під час зустрічі було обговорено фінансова аспекти проведення міжнародної конференції. Проф. Імед Касем поінформував про досвід проведення міжнародних конференцій його лабораторією. Можливі шляхи отримання реєстраційних внесків учасників конференції, механізми оплати витрат на організацію та проведення конференції.

Також, відбулась зустріч з науковцями та аспірантами ENIM, на котрій проф. Саченко Анатолій Олексійович представив доповідь: «Research Institute for Intelligent Computer Systems – Mission and Activities»